2018. április 1., vasárnap

feltámadás..

az ember egész élete jelkép.. teljesen felesleges boncolgatni, hogy valóban megtörtént-e, hogy ki és mikor mondta, és milyen szimbólummal próbálja láttatni a láthatatlant, megfogni a megfoghatatlant és kimondani a kimondhatatlant..
ez mind jelkép és szimbólum, a lényeg, hogy rámutat valami sokkal fontosabbra, mint a felszín formaisága.. "akinek van füle a hallásra, az meghallja" hogy rezonál-e benne az Igazság..
ez az egyén dolga, nem az emberiségé.. egyénileg lehet megérezni, megérteni, hogy fontosabb maga a létezés érzékelése, mint a formája, mennyisége, milyensége.. maga az Élet forma nélküli, mindent átható, mindent lehetővé tevő, mindenben megnyilvánuló Misztérium.. mire a gyermek felnő, ezt a veleszületett misztériumot teljesen elnyomja a társadalom, a szülők és az iskola..
a feltámadáshoz előbb meg kell halni.. de csak a hamis lehet változó és mulandó, ami azoknak a gondolatoknak, véleményeknek és viszonyulásoknak az összessége, amit a társadalom, a szülők és az iskola ráhatásával alakítottál ki magadnak, mint amolyan énkép..
feltámadni annyit jelent, mint kilépni koponyád sírboltjából, elhagyni az énképed, ami az elméd béklyója, meglátni a Misztériumot és visszatérni lényed esszenciális minőségéhez, ami születésedtől fogva tiéd..
ez a létalapú élet, amire Jézus azt mondta, hogy a Mennyek országa közöttetek van.. ezt csak az látja, aki maga is feltámadt.. kinek nem takarják szemét fátylak, álarcok, hitek, rendszerek, dogmák.. aki mindezek az elme által teremtett hamis, halott dolgokon átlát.. aki a forma takarása mögött meglátja saját fényét, s utána mindenki másét is látni fogja, hiszen a lényeg szintjén Egyek vagyunk..

a lényeg szintjén Egyek vagyunk 💙